Om

Välkommen till

Amor Silva's

Trädgårdens käraste!


Välkommen till Amor Silva´s!


Vi är en liten kattuppfödning av den underbara rasen Maine coon. För oss är våra katter i första hand kära familjemedlemmar som vi delar vårt hem och liv med. Maine coon katten är en familjekär kattras som gärna vill vara med i händelsernas centrum. Amor Silvas som är vårt Stamnamn kommer från Latin och kan fritt översättas till Trädens älskling, älskar skogen eller trädgårdens käraste.


Vårt avelsmål är att föda upp sunda, sociala, harmoniska och rastypiska katter som följer standarden för Maine coon. Vi vill satsa på uppfödning i liten skala i en trygg hemmiljö.

Kattungar kommer tidvis att finnas till salu till varaktiga och kärleksfulla hem som förhoppningsvis ska glädja sin nya familj i många lyckliga år.Vi är Diplomerade uppfödare i Sverak och följer deras regler för uppfödning och avel. Vi är medlemmar i Maine coon katten och Östkattens kattklubb. Vi testarscannar samt DNA testar våra avelsdjur för hjärtsjukdomen HCM enligs SVERAKS rekommendationer. Vi DNA testar också våra katter för sjukdomarna SMA och PK def.


Ni är varmt välkomna att höra av er om ni har några funderingar eller letar ny familjemedlem. Vi är mycket noga att våra kattungar kommer till rätt hem från början, därför säljs inga kattungar utan personlig kontakt.