ViDet här är vi!


Vi som står för denna lilla  hobbyuppfödning är jag Ann och min man Mikke samt våra tonårsgrabbar Jonas och Henrik. Vi bor i en villa med stor trädgård, som angränsar till skog i Kimstad ca 1,5 mil söder om Norrköping. Katterna har tillgång till kattgård.


Katter har funnits med i mitt liv ända sedan barnsben. Jag brukade åka till min kära moster på skolloven som var/är kattuppfödare, först av Birmor men övergick sedan till Perser och Exoter. Det föll sig naturligt att vår första katt blev en vacker blåmaskad Birma vid namn Hassellidens Ninou, den dagen minns jag än, jag var nog världens lyckligaste 6-åring. Under min uppväxt hade vi även kattungar och det var fantastiskt att få följa deras utveckling tills det var dags för dem att flytta till sina nya familjer………. vilket just då inte var lika roligt.Jag kände att det nu var dags att följa min dröm alla våra katter är sällskapskatter, men att kunna ta 1-2 kullar per år och få glädjen att se små liv födas,utvecklas,busas och gosas med i mängder det är livet för mig,träffa andra fantastiska kattmänniskor som blir nya vänner många gånger.


Många år senare byttes Birmorna mot Perser och Exoter även för mig. För ca 10 år sedan började vi att ställa ut våra kastrater och det var fantastiskt roligt att komma i kontakt med andra kattokiga människor som gärna gav en novis en hjälpande hand samt tips och råd. Det var just på en kattutställning jag kom i kontakt med rasen Maine Coon, jag fascinerades av dessa stora vackra katter med det lite vilda utseendet. Jag började läsa på om rasen, besökte uppfödare och till slut 2012 hittade vi vår första egna Coonis vid namn Rubycats Ripasso, tack Birgitta och Terje för denna sociala och underbara katt. Tyvärr blev vår älskade Passe bara drygt 3,5 år men han är djupt bevarad i våra hjärtan <3.


Min man Mikke hade inte någon kattvana när vi träffades…. men med mig följde en otroligt gosig och charmig Perser vid namn Hassellidens Jandee. När vi ett år senare förlovade oss fick vi ytterligare en Perser, Hassellidens Willow i förlovningspresent. Och katter är som ni vet som chokladpraliner, det räcker sällan med en....


Drömmen som länge funnits att föda upp katter i liten hobbyverksamhet blev till slut verklighet. Efter mycket letande fann vi till slut precis vad vi ville ha en vacker blå solid hona vid namn PreciousBlue's Jaded hos Helena Löfgren i Gävle. Vår ambition var att hon skulle bli vår första avelskatt och så blev det, hösten 2014 födde Jaded 7 underbara kattungar, där 6 fantastiska ungar fick överleva. Tack Anette Larsson som lånade ut sin tjusiga rödtabby S*Tassfarmens Gizmo, med tyskt påbrå till oss, en av kattungarna Sili flyttade hem till Nettan som tack för parningen.. Anette har varit till stor hjälp för oss och vi ser fram emot att även i framtiden ha ett fint samarbete.I vår första kull sparade vi också Cassanova,som tyvärr aldrig fick bli mor med istället en underbar kastrat.